Fraktfritt från 650 kr

Pflüger

01 apr, 2016

Pflüger

Inget går upp mot en torr Riesling Kabinett, frisk och guldig, med närvarande syra och jämförelsevis moderat alkoholhalt.

Pappa Bernd och sonen Alexander Pflüger, som sedan 2007 tillsammans bedriver vingården, förstår på bästa sätt hur man för över sådana bilderboksrieslingar i flaskan.

Alexander Pflüger, en engagerad ekologisk vinodlare.

Druvorna mognar i den tyska Pfalzskogens vindskugga på fruktbara lössjordar. Det är lagringsbara växter som efter två års mognad i flaskan når sin höjdpunkt.

Förstklassiga rieslinglägen

På Dürkheimer Spielberg (lerjord med trias) och Ungsteiner Herrenberg besitter vingårdet förstklassiga rieslinglägen. Ur der sistnämnda görs en riesling som övertygar genom sin mineralitet och tjockhet. Det är inte för intet som man i Pfalz brukar säga att “ett vin från Herrenberg kan bli till åren, men aldrig bli senilt”.

Framgångsrik familjeverksamhet

Bakom Weingut Pflüger döljer sig en engagerad familjeverksamhet. Det har sina rötter ända tillbaka i 1600-talet och var länge en klassiskt blandverksamhet med vinodling, djurhållning och sädes- och fruktodlingar. För 100 år sedan började så specialiseringen på vinodling. Hans Pflüger, brukets senior, lade den första stenen till ett kavlitetsvinbruk. Bernd Pfüger förfinade hans fars kvalitetsfilosofi med den ekologiska inriktningen och satsade på solenergi. Solcellerna på källarens tak levererar mer än dubbelt så mycket som den egna strömförbrukningen.

På Weingut Pflüger blev till och med Delinats erfarne vinexpert Emil Hauser (vänster) paff: vinodlare Alexander Pflüger ser till att gården står i den grönaste blom.

Sonen Alexander intensifierar planteringen av druvodlingarna med blommor och buskar liksom att låta andra växter växa mellan ranktomterna. I Pfalz’ milda klimat växer också mandel, fikon och ädelkastanjer.

Dão
Dão

11 maj, 2017

Dão är ett vinodlingsområde som ligger vid floden med samma namn, i mitten av regionen Beirad i norra Portugal.

Fortsätt läsa →

Gelatin
Gelatin

11 maj, 2017

Gelatin är ett smakneutralt djuriskt protein, som utvinns på ben och hud från djur (främst svin och nötkreatur).

Fortsätt läsa →

Adega alr Alentejo
Adega alr Alentejo

11 maj, 2017

Deras egna vingård Casa de Mouraz ligger i Dão, i närheten av staden Tondela i den norra delen av Portugal.

Fortsätt läsa →