Fraktfritt från 650 kr

Organoleptisk

14 nov, 2016

Organoleptisk provning är provning av livsmedel med hjälp av sinnesorgan eller utan tekniska och andra hjälpmedel (sinnesprovning).

I samband med betygsättande av vin används ofta begreppet “sensorisk”, med i princip samma betydelse. Där skiljer man dock på “gustatorisk” för smaken (gom och tunga), “olfaktorisk” för lukten (näsa), “visuell” för utseendet (öga) samt “trigeminal” (nasal-trigeminal). Läs mer om vinprovning här.





Dão
Dão

11 maj, 2017

Dão är ett vinodlingsområde som ligger vid floden med samma namn, i mitten av regionen Beirad i norra Portugal.

Fortsätt läsa →

Gelatin
Gelatin

11 maj, 2017

Gelatin är ett smakneutralt djuriskt protein, som utvinns på ben och hud från djur (främst svin och nötkreatur).

Fortsätt läsa →

Adega alr Alentejo
Adega alr Alentejo

11 maj, 2017

Deras egna vingård Casa de Mouraz ligger i Dão, i närheten av staden Tondela i den norra delen av Portugal.

Fortsätt läsa →