Fraktfritt från 650 kr

Polyfenoler

14 nov, 2016

Polyfenol är ett samlingsbegrepp för aromatiskta föreningar som tillhör de sekundära växtämnena. 

Till dessa hör färgpigment (antocyanin och flavonoid), garvämnen (tanniner) och vissa smakämnen. Många polyfenoler anses på grund av sina antioxidantiska egenskaper vara hälsosamma. De har förmågan att fånga upp fria radikaler, vilka kan skada celler i den mänskliga kroppen. Vissa polyfenoler är enligt de senaste undersökningarna till och med bättre på att fånga upp radikaler än vitaminerna C, E och beta-karoten. Till denna grupp räknas de polyfenoler som återfinns i bland annat rödvin och i aroniabär.





Dão
Dão

11 maj, 2017

Dão är ett vinodlingsområde som ligger vid floden med samma namn, i mitten av regionen Beirad i norra Portugal.

Fortsätt läsa →

Gelatin
Gelatin

11 maj, 2017

Gelatin är ett smakneutralt djuriskt protein, som utvinns på ben och hud från djur (främst svin och nötkreatur).

Fortsätt läsa →

Adega alr Alentejo
Adega alr Alentejo

11 maj, 2017

Deras egna vingård Casa de Mouraz ligger i Dão, i närheten av staden Tondela i den norra delen av Portugal.

Fortsätt läsa →