Fraktfritt från 650 kr | Beställ med Klarna Faktura

Primäraromer

25 aug, 2016

Primäraromer

Till primäraromer räknas de typiskt kännbara aromerna i vin, som redan återfinns i vindruvan. De är blommiga, fruktiga eller med drag av växter, men kan också anta en prägel av jord och mark med mineraliska toner. Typiska primäraromer är: körsbär, hallon, björnbär, cassis (svarta vinbär), jordgubbe, grapefrukt, lime, lingon, grön paprika, viol. Primäraromer dominerar framför allt bland unga, fruktbetonade viner. Utöver primäraromer finns också sekundäraromer.



Dão
Dão

11 maj, 2017

Dão är ett vinodlingsområde som ligger vid floden med samma namn, i mitten av regionen Beirad i norra Portugal.

Fortsätt läsa →

Gelatin
Gelatin

11 maj, 2017

Gelatin är ett smakneutralt djuriskt protein, som utvinns på ben och hud från djur (främst svin och nötkreatur).

Fortsätt läsa →

Adega alr Alentejo
Adega alr Alentejo

11 maj, 2017

Deras egna vingård Casa de Mouraz ligger i Dão, i närheten av staden Tondela i den norra delen av Portugal.

Fortsätt läsa →