Fraktfritt från 650 kr

Sekundäraromer

25 aug, 2016

Sekundäraromer

Sekundäraromer är aromer som uppstår i vinifieringen. Till dessa hör jästdofter och rostaromer som uppstår genom användandet av barriquefat.

Utöver sekundäraromer finns det i vinet även primäraromer. Det är fruktaromer som också återfinns i själva vindruvan. Tertiäraromer kallar man alla aromer som uppstår under mognadstiden i flaskan.





Dão
Dão

11 maj, 2017

Dão är ett vinodlingsområde som ligger vid floden med samma namn, i mitten av regionen Beirad i norra Portugal.

Fortsätt läsa →

Gelatin
Gelatin

11 maj, 2017

Gelatin är ett smakneutralt djuriskt protein, som utvinns på ben och hud från djur (främst svin och nötkreatur).

Fortsätt läsa →

Adega alr Alentejo
Adega alr Alentejo

11 maj, 2017

Deras egna vingård Casa de Mouraz ligger i Dão, i närheten av staden Tondela i den norra delen av Portugal.

Fortsätt läsa →