Fraktfritt från 650 kr | Beställ med Klarna Faktura

Albet i Noya

14 nov, 2016

Albet i Noya tillhör idag de internationellt mest framgångsrika spanska vinproducenterna. Brödraparet var bland de första i Spanien som ställde om odlingen till kontrollerad ekologisk odling. I bröderna Josep Maria och Antoni Albet i Noyas vinsuccé finns inga pauser. 2003 var deras nya vinkällare färdig. En imponerande byggnad, som också bevisar, att inte pengar för prunkig marmor och annan lyx används hos Albet i Noya. Varje euro investeras i vinkvaliteten. Spaniens bioturbo skriver mer vinhistoria albet-i-noya51a5191d868bb I källarvalven mognar det ädla mousserande vinet “Cava“. En annan, ännu viktigare milstolpe för Josep Maria Albet i Noya var köpet av den 55 hektar omfattande domänen Can Mila de la Roca. En stor del av de 30 hektar där det redan växer druvor, befinner sig på terrasser, som omringas av värdefulla stenmurar. På tre jordlotter med upp till 60-åriga Xarel.lo druvor, som ligger på 350 meter över havet odlas i dag ekologiskt-dynamiskt enligt Rudolf Steiners filosofi. albet-i-noya-5 Regelbundna vinkontroller i barriquekällaren, här mognar Vinya Laia. En blick i den spanska vinpåven José Penins “bibel“ bevisar att Albet i Noya kvalitativt hör till de ledande vingårdana i Spanien. Också hos den amerikanska vinkritikern Robert Parker Jr. uppnår den kataloniska bioproducenten gång på gång de åtråvärda 90 poängen. Albet i Noya måste kämpa för framgången ddar5_04061311 Vingården Albet i Noya har ständigt växt under de sista 30 åren. Bröderna Albet i Noya måste kämpa hårt för framgången under de sista 30 åren. 1979, efter faderns död övertog de firman, som då sålde drurvor till stora vinfirmor. Josep Maria och Antoni Albet i Noya började snart producera och tappa vinet själva. Fram för allt var de en av Spaniens första vinproducenter, som började med kontrollerad ekologisk odling. Då trodde ingen på dem. Men tiderna har ändrat sig. I dag odlar Albet i Noya inte bara på de egna 80 hektaren ekologiskt. Tack vare den ökade efterfrågan kunde talrika druvleverantörer motiveras för ekologisk odling. Albet i Noya och Delinat ett idealt team landscape Syrah-vinberg Can Simon. Basis för syrahvariationer. Albet i Noya är nu en av de mest framgångsrika vinproducentena i Spanien. Framgången beror till stor del på samarbetet med Delinat. Gemensamt har de lyckats övertyga ett ökande antal vinkonsumenter i tysktalande Europa om kvaliteten av Albet i Noyas viner. Samarbetet går så långt, att dessa båda partner gemensamt skapar nya viner som till exempel Vinya Laia. Hjälp för spanska vinodlare albet-i-noya-251a5191792e9d Vingården Albet i Noya i solnedgången. Spanien har bästa förutsättningar att producera ekologiska viner , säger Josep Maria Albet i Noya. Han är i dag en begärd “consultant“ och coachar projekt i Priorat, i Rioja och i Alicante (södra Spanien). Albet i Noya spelar en viktig roll, när det gäller att införa nya sorter i den katalaniska hemtrakten. Förutom inhemska sorter som Parellada, Xarel.lo eller Tempranillo odlar bröderna framgångsrikt även Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon och andra sorter. landscap2 Utsikt från föräldrahemmet över vinbergen. I vinkällaren som byggdes 2003 i vinbyn Sant Pau d’Ordal, en halvtimmes bilfärd från Barcelona, mognar rödvin i mer än 1200 ekfat. Fortfarande pionjär albet-i-noya-351a51919c7eb8 Konstant temperatur och optimala villkor för produktion av ädla cavas. albet-i-noya-4 Kvalitetsprov av grundvinet för mousserande vin – minst 9 månader måste en cava mogna i flaskan. Katalaniska tycks vara ett språk för sig: Albert eller Alberto kallas Albet, hans Vinya Laia heter Vina Layla, Vinalaya, Vinha (Vinia) Laya, Nija Laja eller till och med Vino Playa. Ingen annan Delinat-vinodlare orsakar så många problem med ortografin. Men det har hittills varken skadat honom eller hans vin.... Klicka här för att se hela utbudet av viner från Albet i Noya.