Fraktfritt från 650 kr | Beställ med Klarna Faktura

Cocktails på mousserande vin

14 nov, 2016

Den blandade drinkens ursprung är Amerika. I landet med obegränsade möjligheter mixade man redan före första världskriget drinkar, som idag gäller som klassiker. Även USA:s alkoholförbud och den ekonomiska krisen överlevde cocktailkulturen. Oceanångare tog med sig trender och recept till Europa, där barer öppnade och cocktails såldes i alla metropoler. Mousserande vin i kreativa blandningar Redan från början räknades kreationer med champagne som det bästa en bar hade att erbjuda. Den äldsta bubblande drinken går under namnet “champagne cocktail” och blandas på en sockerbit med angosturalikör, konjak och champagne. Cocktails på champagne Om det måste vara en champagne, eller om det räcker med ett prisvärt mousserande vin, därom tvista de lärde. Vad som garanterat är vikigt är att vinet i en cocktail alltid ska vara väl kylt, tillsättas som en sista ingrediens i drinken och aldrig misshandlas i shakern. I motsats till många andra drinkar blandas champangnecocktails oftast bara med en annan sorts dryck, till exempel med gin för en “French 75”, med Pernod för en “Hemingway”, med Guinness för en “Black Velvet” och med apelsinjuice för en “Mimosa”. ...eller på Prosecco Förklädd till en cocktail erövrade också Proseccon under det tidigar 40-talet barerna och gästernas hjärtan: Giuseppe Cipriani från den världsberömda Harry's Bar i Venedig uppfann Prosecco-kreationerna “Bellini” med persikopuré, “Tiziano” med färskpressad druvjuice och “Rossini” med jordgubbspuré.