Fraktfritt från 650 kr | Beställ med Klarna Faktura

Hirschhof

14 nov, 2016

I det rheinhessiska kullandskapet har en revolution ägt rum. Vingården (Weinhof) Hirschhof visar varför. Självsäkert och med en stor gnutta innovation bevisar den unga generationen att lika intressanta viner kan mogna på de varma kalkvittringsjordarna och på lerig lössjord som på den röda skifferjorden nere vid floden Rhein. Vinbergspersikor kompletterar vinrankorna Också den stolta vingården Hirschhof i den idylliska regionen Westhofen befinner sig i förändring, framför allt sedan den unga Tobias Zimmer hjälper sin pappa Walter. Godset hör till pionjärgårdarna inom kontrollerad ekologisk vinodling i Tyskland. Redan 1991 förde familjen in driften i ekologisk stil och förfogar därför över friska, vitala druvor. Tobias Zimmer im Weinberg Vinodlaren Tobias Zimmer har en förkärlek till rödviner Idag läggs allt större vikt vid stor artrikedom. Druvgårdarna kompletteras med vinbergspersikor. Tobias Zimmer har också goda erfarenheter sin egentillverkade självgjord utsädeblandning mellan raderna av vinplantor. Balansgång med många sorter Det är intressant att det på söderläget i Rheinhessen går lika bra att framställa riesling, som grauburgunder eller weissburgunder. Men också silvaner, gewürztraminer eller sauvignon blanc gör bra ifrån sig. Med särskild hängivelse ägnar sig Tobias Zimmer åt rödvinet, framför allt för att göra den bästa sammansättningen av röd Cuvée. Riesige Fässer im Keller des Weinguts Hirschhof Gammal, men med mycket gott klimat: Hirschhofs vinkällare. Hirschhofs ursprung sträcker sig tillbaka ända till år 1466. En av familjens förfäder ska ha skyddat landshövingen från en attackerande hjort (på tyska “Hirsch”), och fick som tack ha fått marken med dess namn och vapen. Klicka här för att se hela utbudet av viner från Hirschhof.