Fraktfritt från 650 kr

Semester på vingården

28 jan, 2017

Agriturismo Il Mandorlo: Vingården Salustri
Denna byaktigt strukturerade vingård har tio smakfullt inredda lägenheter med eget kök. Ingen egen restaurang. Hos vinodlarfamiljen kan fantastiska produkter (vin, korvar, skinka och olivolja) hämtas. En täckt pool och en generös terrass bjuder på fri utsikt på Maremmas kulliga landskap med den stolta lilla staden Montalcino vid horisonten.
Viner av Vingården SalustriIl Conventino/Toscana: Montepulciano
De tre härliga semesterlägenheterna med egna kök på sommarresidenset Alberto Brini ligger mitt bland vinbergen och olivdungarna. En vacker pool i ett lugnt landskap står för ren avslappning. Il Conventino har ingen restaurang, men i den gemytliga kullbyn Montepulciano, i promenadavstånd för de som uppskattar lite gång, finns det otaliga bra restauranger och sympatiska barer och caféer. En avstickare till Florens eller till och med Rom är också möjligt på bara någon timme härifrån.
Viner av Il Conventino


Badia a Coltibuono: Gaiole i Chianti
De gamla klostercellerna har stilfullt inretts och bjuder på en praktfull utsikt mot en italiensk renässansträdgård. På morgnarna avnjuter gästerna här en rik frukost med stort urval av hembakade tårtor, ekologiska marmelader, toscanska ostsorter och många andra regionala specialiteter. De olika matlagningskurserna rekommenderas tillsammans med den fantastiska restaurangen särskilt. För den utflyktssugne ligger Siena och Florens bara 30 respektive 70 kilometer bort.
Viner av Badia a Coltibuono


Tenuta San Vito: Montelup Fiorentino
Vingården San Vito ligger bara knappa två mil ifrån Florens i det enastående kullandskapet och erbjuder liksom flera stilrena renoverade toscanska stenhus rum att hyra. I restaurangen San Vito bjuds det på autentiskt toscanskt kök. Precis intill befinner sig en fin swimmingpool med liggstolar. Matlagnings- och vinkurser erbjuds likaså, och mountainbikes hyrs ut. För en utflykt kan man enkelt åka till Florens, Siena eller Pisa.
Viner av Tenuta San Vito