Fraktfritt från 650 kr | Beställ med Klarna Faktura

Weingut zur Römerkelter

14 nov, 2016

Timo Dienhart är en kvalitetsförfäktare av årgång 1981 med förkärlek för detaljer, och sprudlar av företagsamhet och uppskattning av naturen. Hans ekologiska vinodling i byn Marin-Noviand växer för varje år. Parallellt med detta profilerar han sig med sina rieslingviner allt mer som toppvinodlare vid Mosel. Vilda örter mellan druvorna Timo Dienhart berikar sina vinberg med vilda örter och insektshotell. 2005 tog Timo över sina föräldrars vingård, Weingut zur Römerkelter, och bedriver det sedan dess tillsammans med sin far Hans Dienhart. Hans bestämde sig redan 1977 för att inte använda sig av herbicider. Hans son kör konsekvent på samma strategi. Sädesblandningen för vintern med vilda örter för vinberget sammanställer han själv. Denna ständiga gödsling skyddar inte bara från vattenavdunstning och erosion utan främjar också den biologiska mångfalden. På sistone har också den ekologiska vägen fallit intilliggande odlingar som tidigare använt konventionella metoder i smaken. Så idag används Timos speciella säde inte bara på 10 hektar, utan på ytterligare 90 hektar odlingsyta i grannområden. Upplyst “solskärm” Förutom de utmärkta branta lägena mit sina mörka skifferjordar är ett intensivt arbete på vinberget för Timo den viktigaste förutsättningen för kvalitativt högklassiga viner. Redan i ett tidigt skede belyser han området. Då växer druvorna som om solen ständigt skiner. Bären förblir små och något tjocka i skalen och utvecklar unika aromer. Vid vinifieringen låter Timo sin resling ligga så länge som möjligt på finjästen för att på ett optimalt sätt föra med sig det på vinberget utförda förarbetet in i vinflaskan. Namnet “Römerkelter” påminner om att vinodling bedrevs vid Mosel redan på romarnas tid. Klicka här för att se hela utbudet av viner från Weingut zur Römerkelter.